JENNI Miten epämukavuudesta pääsee eroon

JENNI – 36 vuotta

Jenni on mikrobiologian professori. Hän työskentelee eläintarhan mikrobimuseossa, jossa hän opettaa ja tekee tieteellistä tutkimusta. Vapaa-aikana laulamista ja musisointia harrastava Jenni viettää paljon aikaa myös luonnossa toisen harrastuksensa, valokuvauksen parissa.

PÄIVITÄ NYT. TEE KUTEN Jenni JA KOKEILE AIR OPTIX® PLUS HYDRAGLYDE® -LINSSEJÄ

Ne tarjoavat mukavuutta koko päivän – joka päivä. Hanki kuponki ja kokeile jo tänään.

Hanki kuponki

Milloin aloit käyttää piilolinssejä?

”Kun olin noin 19-vuotias. Työssäni kävellään paljon ulkona, ja siellä pitää nähdä tarkasti. Silmälasit eivät aina ole paras vaihtoehto ulkoympäristössä. Piilolinssit tuntuivat loogiselta ratkaisulta minulle. Ja pitkään ne sopivatkin minulle hyvin.”

Milloin alkoi tulla ongelmia?

”Silmäni alkoivat tuntua jatkuvasti epämukavammilta ja usein hyvin kuivilta. Ensin ajattelin, että se kuuluu asiaan, mutta sitten menin erikoislääkärille.

”SILMÄNI OVAT SOPEUTUNEET PIILOLINSSIEN PITÄMISEEN, JA SE ON TEHNYT TYÖSTÄNI JA ELÄMÄSTÄNI PALJON HELPOMPAA.”

Siirryitkö käyttämään silmälaseja?

”En, koska työssäni silmälasien pitäminen ei vain yksinkertaisesti toimi. Vietän paljon aikaa laboratoriossa, jossa olosuhteiden on oltava mahdollisimman hygieeniset. Lasien ylimääräinen kerros ei myöskään ole kovin käytännöllinen mikroskoopilla katsottaessa.”

Onnistuitko löytämään ratkaisun?

”Menin optikolle ja kokeilin monia eri vaihtoehtoja. Lopulta optikko neuvoi minua kokeilemaan piilolinssejä, jotka läpäisevät hyvin happea. Kesti jonkin aikaa tottua niihin, mutta sen jälkeen olen aina käyttänyt niitä työssäni.”

Mitä neuvoja antaisit niille, joilla on ongelmia piilolinssien kanssa?

”Hakeudu asiantuntijan puheille ja kokeile eri vaihtoehtoja, koska nykyään niitä on todella paljon. Joskus ratkaisu voi olla varsin yksinkertainen. En esimerkiksi tiennyt, että silmien muoto ja koko vaikuttavat siihen, mitkä piilolinssit sopivat parhaiten. Optikko tuntee nämä asiat ja auttaa löytämään ratkaisun.”

Oletko tyytyväinen (nykyisiin tai uusiin) piilolinsseihisi?

”Olen käyttänyt näitä linssejä nyt puolitoista vuotta ja olen erittäin tyytyväinen niihin. Aina kun käytän silmälaseja, niiden olemassaolon tuntee, vaikka ne olisivat kuinka kevyet. Mutta piilareita ei edes huomaa. Silmäni ovat sopeutuneet piilolinssien pitämiseen, ja se on tehnyt työstäni ja elämästäni paljon helpompaa.”