MAARIT Moniteholinsseihin tutustuminen

MAARIT – 46 vuotta

Entinen malli Maarit työskentelee freelancer-projektipäällikkönä. Hän pitää muodista ja on innokas amatöörivalokuvaaja.

Minkä ikäisenä aloitit piilolinssien käytön?

”Käytin silmälaseja teini-ikäisenä, mutta kun aloin tehdä yhä enemmän mallintöitä ja muotinäytöksiä, laseista oli luovuttava. Ilman niitä en kuitenkaan nähnyt paljon mitään, varsinkaan etäisyyksiä ja syvyyttä. Kerran muotinäytöksessä en huomannut, että catwalk loppui, ja päädyin muotisuunnittelijan syliin! Silloin tiesin, että oli aika hankkia piilolinssit.”

Olitko niihin heti tyytyväinen?

”Ehdottomasti, ja jälkeen päin olen miettinyt, miksi lykkäsin niiden hankkimista niin pitkään. Töiden lisäksi ne ovat tosi kätevät myös iltamenoissa ja kuntosalilla. Lisäksi pystyin vihdoin hankkimaan parit tyylikkäät aurinkolasit huolehtimatta vahvuuksista.

‘ON PAKKO SANOA, ETTÄ NE TOIMIVAT HETI JA SUORASTAAN RAKASTUIN NIIHIN’

Milloin aloit huomata, että et näe kunnolla?

”Noin kolme vuotta sitten huomasin, että lukemisesta oli tullut yhä vaikeampaa. Vähättelin asiaa jonkin aikaa, koska en vain halunnut myöntää vanhenevani ja ostin mahdollisimman suurinäyttöisen puhelimen. En koskaan hankkinut lukulaseja, koska ajattelin pystyväni pitämään silmäni ”kunnossa”, jos sinnittelisin ilman. Jonkin ajan kuluttua oli pakko myöntää, että tarvitsin jonkun ratkaisun.”

Miten sait tietää monitehopiilolinsseistä?

”En tiennyt, että sellaisia on olemassakaan, kunnes törmäsin niihin, kun olin tilaamassa netistä lisää tavallisia piilolinssejäni. Kiinnostuin niistä välittömästi ja menin heti optikolle. On pakko sanoa, että ne toimivat heti ja suorastaan rakastuin niihin. Minulla ei ole aavistustakaan, miten ne toimivat, mutta niin kauan kuin ne toimivat, olen onnellinen.”

Kestikö kauan tottua niihin?

”Olin kuullut monitehosilmälaseja käyttäviltä, että laseihin tottuminen voi olla vähän hankalaa, mutta minulla ei ollut mitään ongelmia. Hyödyn saa saman tien. Kokemus oli hyvin samantapainen kuin silloin, kun sain nuorena ensimmäiset silmälasit ja näin ensimmäistä kertaa puiden lehdet. Minulle avautui kuin uusi maailma.”

Olet siis tyytyväinen niihin?

”Voi kuulostaa vähän dramaattiselta, mutta ei ole kovin monta muuta tuotetta, joihin olisin tyytyväisempi. Voin lämpimästi suositella monitehopiilolinssejä kaikille, joilla on sekä piilolinssit että lukulasit. Minusta on myös ihanaa, ettei minun tarvitse pitää puhelintani käsivarren mitan päässä niin kuin moni ikäiseni joutuu tekemään. On myös mahtavaa rentoutua lomalla altaalla ja lukea kirjaa tavalliset aurinkolasit päässä.”