MINNA Moniteholinsseihin tutustuminen

MINNA - 49 vuotta

Minna työskentelee apteekissa. Minna rakastaa juoksua ja hiihtoa, mutta eniten hän nauttii matkustelusta yhdessä miehensä ja poikansa kanssa.

Milloin aloit käyttää piilolinssejä?

”En tarvinnut silmälaseja tai piilolinssejä ennen kuin täytin 43 vuotta, mutta siinä iässä aloin kärsiä päänsäryistä ja menin näöntarkastukseen. Kävi ilmi, että olin hieman kaukonäköinen mutta tarvitsin myös lukulasit. Mieheni oli käyttänyt piilolinssejä jo muutaman vuoden, ja hän suositteli kokeilemaan. Ensin käytinkin normaaleja piilareita ja lukulaseja.”

Miten sait tietää monitehopiilolinsseistä?

”En tiennyt niistä, ennen kuin ystäväni ehdotti niitä noin viisi vuotta sitten. Ne tuntuivat olevan täydellinen ratkaisu. Kun kokeilin niitä ensimmäisen kerran, minulta vei oikeasti vain tunnin tottua niihin.

”KÄYTÄN KUUKAUSILINSSEJÄ PÄIVITTÄIN NIIN TYÖSSÄ KUIN VAPAA-AJALLAKIN”

Mistä pidät niissä eniten?

”Apteekissa minun on jatkuvasti luettava lääkemääräyksiä, ja niissä on pientä tekstiä. Ennen monitehopiilolinssejä minun piti jatkuvasti laittaa lukulasit silmille, ottaa ne pois ja varoa hukkaamasta niitä. Lisäksi lähinäköni heikkeni jatkuvasti ja tarvitsin yhä voimakkaammat lukulasit. Jos ne unohtaa ottaa pois (kuten minä monesti tein), alkaa helposti törmäillä esineisiin.”

Käytätkö piilolinssejä jatkuvasti?

Kyllä käytän. Käytän kuukausilinssejä päivittäin niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Illalla otan ne yleensä pois. Joskus jätän ne silmiin, kun katson televisiota, joskus en. Sängyssä lukemiseen käytän lukulaseja. Kun pääsen sänkyyn asti, en halua enää nousta ottamaan piilolinssejä pois.”

Onko sinulla mitään vinkkejä?

Toki, kannattaa kokeilla. Se tekee elämästä paljon helpompaa.