LAURA KUN PIILOLINSSEJÄ KÄYTETÄÄN ENSIMMÄISTÄ KERTAA

LAURA – 21 VUOTTA

Laura opiskelee taloustiedettä. Hän asuu asuntolassa kolmentoista muun tytön kanssa, tykkää käydä ulkona ja näyttelee joskus elokuvissa ja näytelmissä.

Miksi halusit piilolinssit?

”Oikeastaan ​​äitini ehdotti niitä, koska pelasin tennistä ja silmälasit eivät ole kovin käytännölliset tenniskentällä. Vaikka näköni heikkeni koko ajan, en halunnut pitää aina silmälaseja, koska sangat tuntuivat ikäviltä.”

Jännittikö sinua aluksi?

”Vähän. Menimme optikolle, ja minut istutettiin keskelle myymälää. Äitini ei antanut minun lähteä, ennen kuin olin onnistunut saamaan piilarit silmiini. Ja siinä kesti melkein kaksi tuntia. Sitten minun piti saada ne vielä poiskin, mikä oli alussa vielä vaikeampaa. Kesti muutaman viikon tottua siihen, mutta olen vähän turhamainen, joten yritin sinnikkäästi. Sitten se alkoi sujua.

”MINUSTA PARASTA ON SE, ETTEI KASVOILLANI OLE MITÄÄN YLIMÄÄRÄISTÄ.”

Millaisia olivat pahimmat ennakkoluulosi piilolinsseistä?

”Alussa pelkäsin, että ne menisivät silmän taakse. Luulin, että niin voisi tapahtua! Nukahdin joskus vahingossa piilarit silmissä ja heräsin yöllä kauhuissani kun luulin, että nyt se on tapahtunut. Nyt tiedän, että koko ajatus on oikeastaan ​​mahdoton. Niin ei voi kerta kaikkiaan tapahtua.”

Mikä piilolinsseissä on kaikkein parasta?

”Minusta parasta on se, ettei kasvoillani ole mitään ylimääräistä. Se antaa ihanan vapauden tunteen. Käytän mieluiten kertakäyttöpiilareita, koska minusta uusien linssien käyttäminen joka päivä on kaikkein hygieenisintä. Tällä hetkellä käytän kuitenkin kuukausilinssejä, ja niiden kanssa on oltava huolellinen ja muistettava puhdistaa ne kunnolla ennen koteloon laittamista. Kun lähden lomalle tai festareille, otan aina mukaan kertakäyttölinssejä, koska hygienia ei ole aina kaikissa olosuhteissa taattu.

Häiritsevätkö piilolinssit koskaan?

”Eivät oikeastaan. Vaikka menisi myöhään, silmäni eivät ole koskaan kuivat tai punaiset. En pelaa enää tennistä, mutta pidän silti edelleen piilolinssejä.”