LILLI Kun piilolinssejä käytetään ensimmäistä kertaa

Lilli- 22 vuotta

Lilli opiskelee teatterikoulussa ja haaveilee valmistumisen jälkeen urasta elokuvissa ja teatterissa. Hän harrastaa kävelylenkkejä, illanviettoja ystäviensä kanssa ja elokuvissa ja teatterissa käymistä.

Epäilyttikö piilolinssien hankkiminen?

”Hieman. Äidilläni oli aina piilolinssit, ja jostain syystä niiden käyttäminen näytti aina jotenkin työläältä. Niiden laittaminen, pois ottaminen ja puhdistaminen näytti vaivalloiselta. Myös ajatus jonkin esineen silmään laittamisesta tuntui vähän pelottavalta.”

”NYT KÄYTÄN NIITÄ PÄIVITTÄIN ENKÄ OSAISI ENÄÄ OLLA ILMAN.”

Oliko se niin pelottavaa kuin luulit?

”Ensimmäinen kokeilukerta kyllä pelotti vähän, ja kesti aika kauan, ennen kuin onnistuin. En kuitenkaan antanut periksi ja nykyään en tarvitse edes peiliä, kun laitan piilarit silmiin. Piilolinssien käyttäminen ei myöskään ole yhtään työlästä. Kotelon ja nesteen mukaan ottamiseen tottuu, kuin ottaisit hammasharjan mukaan. Tämän kerron aina, kun kannustan muitakin kokeilemaan.”

Mikä piilolinsseissä on parasta?

”Se kun niihin on tottunut eikä niitä enää huomaa ja näkee selvästi koko ajan. Kuulostaa itsestään selvältä, mutta se on mahtavaa. Ne laittaa silmiin ja ne ovat huomaamattomat – niitä ei tunne ollenkaan, ja tätä en edes osannut odottaa. Alussa minua vähän huolestutti, että linssit saattavat pudota pois silmistäni. Niin ei kuitenkaan ole koskaan tapahtunut, vaikka tanssisin ja hyppisin kuinka villisti.

Onko mitään haittapuolia?

”Ainoa haittapuoli on, että en voi käyttää niitä uimaan mennessä. Olen yrittänyt pitää niitä rannalla, mutta hiekka ja suolavesi ärsyttävät. Sama pätee uima-altaiden klooriveteen. Se kyllä ärsyttää silloinkin, kun en käytä piilareita.”

Ovatko ne koskaan ärsyttäneet iltamenoissa?

”Ehkä joskus silmät kuivuvat hieman, kun menee todella myöhään, erityisesti jossain kotibileissä, jos ihmiset polttavat sisällä. Mutta yleensä minulla on niin hauskaa, etten oikeastaan huomaa mitään. Voin myös tietysti aina laittaa silmätippoja, vaikka en yleensä muista ottaa niitä mukaan.”

Entä miten ne toimivat meikin kanssa?

”Laitan aina piilarit ennen ripsiväriä, koska jos sen tekee toisinpäin, piilolinssineste saattaa sotkea ripsivärin. Kun poistan meikin, otan linssit ensin pois. Silloin on helpompi puhdistaa kaikki meikit kunnolla. Olen ollut teatteriproduktioissa, joissa käytetään paljon enemmän meikkiä kuin käytän normaalisti, enkä ole huomannut mitään eroa tai ärsytystä.”