ALISA Kun piilolinssejä käytetään ensimmäistä kertaa

ALISA – 18 VUOTTA

Kahdeksantoistavuotias Alisa opiskelee ja on parhaillaan autokoulussa. Vapaa-aikanaan hän on kavereiden kanssa ja kuuntelee musiikkia. Hän on juuri käynyt ensimmäisillä ajotunneilla.

Miksi päätit hankkia piilolinssit?

”Huomasin, että käytin silmälasejani yhä harvemmin, ja vanhempani eivät pitäneet siitä, että pyöräilen kouluun ilman niitä. Harrastin myös judoa, ja judo ilman laseja ei onnistu, koska näen tuskin mitään. Silmälasit ovat judossa todella epäkäytännölliset, mikä nyt on ihan selvää. Piilolinssit osoittautuivat minulle täydelliseksi ratkaisuksi.”

Jännittikö sinua piilolinssien käyttäminen?

”Ennen ensimmäistä kokeilua minua vähän hirvitti ajatus siitä, että silmään pitää koskea, kun linssit laitetaan silmiin ja otetaan pois. Mutta halusin niitä todella, enkä halunnut jänistää. Menin siis optikolle harjoittelemaan, ja aluksi kesti kyllä aika pitkään, ennen kuin sain piilarit silmiin. Mutta kun se onnistui, ajattelin, että pystyn kuin pystynkin tähän! Sen jälkeen aloin heti käyttää piilareita.

”NYT KÄYTÄN NIITÄ PÄIVITTÄIN ENKÄ OSAISI ENÄÄ OLLA ILMAN.”

Kestikö kauan tottua niihin?

”Alussa oli vähän outoa, koska piilolinssit ovat hyvin erilaiset kuin silmälasit. Minusta tuntuu, ​​että näen nyt vieläkin selvemmin. Mutta piilareihin tottuu pian, ja ne eivät todellakaan tunnu silmissä. Nyt käytän niitä päivittäin enkä osaisi enää olla ilman.”

Onko sinulla koskaan ollut ongelmia piilolinssien kanssa?

”Ei, vain silloin jos silmään menee joku roska. Silloin olo voi olla vähän epämukava. Siksi käytänkin aina aurinkolaseja pyöräillessä, ettei silmiin mene mitään. Joskus silmät tuntuvat vähän kuivilta illalla, mutta silmätipat auttavat siihen heti.”

Käytätkö piilolinssejä ajotunneilla?

”Kyllä, ensinnäkin siksi, että tunnen näkeväni piilolinsseillä tarkemmin kuin silmälaseilla, mutta myös siksi, että se on niin paljon käytännöllisempää. Lasit tahtovat aina liukua pois nenältä, ja aurinkolaseissakin on pakko olla vahvuudet. Nyt voin käyttää mitä tahansa aurinkolaseja, kun on aurinkoinen päivä.”

Entä miten piilolinssit toimivat judoharjoituksissa?

”Loistavasti! Alkuun ajattelin, että ne voivat pudota silmistä, mutta niin ei ole koskaan tapahtunut. Se on selvästi myytti.”

Mitä suosittelisit niille, jotka epäröivät piilolinssien käytön kanssa?

”Kannattaisi ainakin kokeilla. Kun piilareihin tottuu, niitä ei edes huomaa. Lisäksi jos harrastaa liikuntaa, ne voivat olla todella kätevät!  Käsien täytyy tietysti olla puhtaat, kun linssejä laittaa silmiin tai ottaa pois. Minusta piilareiden käyttämisessä on vain hyviä puolia.