Piilolinssien käytön turvallisuus

 • Huolellinen käsienpesu on erittäin tärkeää piilolinssejä käytettäessä.
 • Ennen kuin käsittelet piilolinssejä, pese kädet aina huolellisesti saippualla ja kuivaa ne puhtaalla, nukkaamattomalla pyyhkeellä.
 • Jos käytät kertakäyttöisiä päivälinssejä, hävitä ne aina käytön jälkeen. Jos käytät kuukausilinssejä, muista puhdistaa ja desinfioida ne jokaisen käyttökerran jälkeen valmistajan ja optikkosi ohjeiden mukaan.
 • Jos sairastat flunssaa tai sinulla on flunssan kaltaisia oireita, piilolinssien käyttö ei ole suositeltavaa.
TOISTA VIDEO

Tietoa piilolinssien käytöstä

Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että piilolinssien käyttö aiheuttaisi merkittävän koronavirustartunnan riskin (COVID-19). Toistaiseksi ei ole kliinistä näyttöä siitä, että piilolinssien käyttäjät olisivat alttiimpia koronavirustartunnalle kuin silmälasien käyttäjät tai henkilöt, jotka eivät tarvitse näönkorjausta. Noudata edelleen optikkosi antamia käyttö- ja hoitosuosituksia, kun käytät piilolinssejä.

Perusteellinen käsienpesu ja asianmukainen piilolinssihygienia on nyt ja on aina ollut paras keino suojautua taudinaiheuttajilta piilolinssejä käytettäessä. Itse asiassa Maailman terveysjärjestö toteaa, että yksi parhaista tavoista suojautua COVID-19:ltä on pestä kädet usein ja välttää koskettamasta silmiä, nenää ja suuta pesemättömillä käsillä. Lisäksi kannattaa noudattaa vanhaa yleisohjetta, jonka mukaan piilolinssejä ei tulisi käyttää, jos olo tuntuu flunssaiselta tai esiintyy flunssan kaltaisia oireita.

Katso videomme piilolinssien käsittelystä.

Usein kysyttyä piilolinsseistä ja hygieniasta

 1. Huolellinen käsienpesu on olennaisen tärkeää

  Piilolinssejä tai silmälaseja käytettäessä huolellinen ja perusteellinen käsienpesu saippualla ja vedellä ja käsien kuivaaminen sen jälkeen puhtaalla, nukkaamattomalla pyyhkeellä on ensiarvoisen tärkeää. Piilolinssien käyttäjien on pestävä kätensä huolellisesti aina ennen piilolinssien silmään laittamista tai poistamista.

  Desinfioi piilolinssit ja silmälasit

  Piilolinssien käyttäjien on joko hävitettävä kertakäyttöiset päivälinssit käytön jälkeen tai desinfioitava kuukausilinssit ja linssikotelo säännöllisesti vain piilolinssiliuoksella valmistajan ja optikon ohjeiden mukaisesti. Jotkin virukset kuten COVID-19 voivat säilyä tuntikausia kovilla pinnoilla, joilta ne voivat siirtyä piilolinssien käyttäjien käsiin ja kasvoille. Ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että silmälasien tai lasien käyttö suojaisi COVID-19:ltä tai muilta virustartunnoilta.

  Älä käytä piilolinssejä sairaana

  Jos sairastat flunssaa tai sinulla on flunssan kaltaisia oireita, sinun ei pitäisi käyttää piilolinssejä.

© 2020 Alcon Inc 7/20 NORD-VC-2000011

Updated: 07-02-2020